Tunische kussens in 2 kleuren

Dit tunisch gehaakte kussen is gehaakt met 2 kleuren Bobbiny junior, door het combineren van de 2 kleuren ontstaat er een speels effect waardoor het bijna geweven lijkt!

Deze steek is zeker ook geschikt voor beginners, in het youtube filmpje klik hier laat ik duidelijk zien hoe je deze tunische steek makkelijk kan leren haken. Door het dikke garen krijg je een mooi stoer en speels effect waardoor het wel geweven lijkt.
De achterkant haken we in 1 kleur zodat je met 3 strengen Bobbiny junior genoeg hebt, wil je de achterkant ook in 2 kleuren? Bestel dan 1 streng extra. Je kan het kussen dan ook eventueel groter maken in 50x50cm.

In de website kan je dit kussen hier als compleet haakpakket bestellen, met of zonder de benodige tunische haaknaald. Ook de leren labels op de gehaakte kussen zijn hier verkrijgbaar in onze webshop, dit worden er binnenkort nog veel meer.

Benodigdheden:

  • 3 strengen Bobbiny junior, 2 van de hoofdkleur en 1 voor de contrast kleur.
  • tunische haaknaald 10, (voor de strakke hakers een 12)
  • binnenkussen van 45×45 (ook in een mooie gevulde kwaliteit in de webshop te verkrijgen)
  • leren label

Patroon:

Start met 35 lossen

  • Opzet toer; steek nu de haaknaald in de 2losse vanaf de haaknaald. Steek in, maak een omslag van achter naar voor  en neem de draad mee door de steek. Laat de omslag op je haaknaald staan. Je hebt nu 2 lussen op je haaknaald. Herhaal dit tot het einde van de toer. In totaal heb je nu 35 lussen op je haaknaald staan.
  • Teruggaande toer; Nu gaan we wisselen van kleur, maak een omslag  met de nieuwe kleur en haal de omslag door 1 lus op je haaknaald. *Maak een omslag en haal door 2 lussen op de haaknaald*. Herhaal *tot*, tot het einde van de toer tot je weer 1 lus op je haaknaald hebt staan.
  • Heengaande toer; Als je nu naar je gehaakte steken kijkt zie je dat er allemaal verticale streepjes zijn ontstaan. Sla het eerste verticale streepje over. Steek je haaknaald aan de voorzijde van het kussen onder het 2e verticale streepje door. Maak een omslag van achter naar voor en haal de omslag onder de lus door zodat er een tweede lus op je haaknaald ontstaat. Doe dit bij alle verticale streepjes die je ziet. De laatste valt echt aan de rand van je haakwerk. Deze pak je ook op zodat er weer 35 lussen op je haaknaald staan.
  • Blijf de heen- en teruggaande toer afwisselen, wissel steeds bij het begin van de teruggaande toer van kleur, pak deze steeds aan de achterkant op. (zie ook het filmpje).  Haak zo door totdat je voorkant van je gehaakte kussen vierkant is.

Haak op dezelfde wijze de achterzijde maar gebruik dan 1 kleur, haak deze 2 zijdes vervolgens met vasten of halve vasten aan elkaar. Bevestig het leren label en klaar is je tunisch gehaakte kussen!

Geef een antwoord