Basic tas

Een echt musthave deze gehaakte Basic tas,  de combinatie van de gehaakte tas en de toevoeging van de leren handvatten en het tashengsel maken deze tas een echte eye catcher. Voor naar het werk, je laptop past er precies in, of tijdens het boodschappen doen.

In welke kleur maak jij hem? In het voorbeeld zijn de Bobbiny premium vintage denim en de premium charcoal gebruikt. Je kunt zelf kiezen of je de tas vrouwelijker maakt door de gehaakte bolletjes, of lekker stoer zonder? Aan jou de keus!

Voor deze gehaakte tas heb je 2 strengen Bobbiny premium nodig, daarnaast kan je kiezen of je de leren handvatten (50cm per stuk) en/of het leren tashengsel (100 cm) toevoegd aan jou tas.
We haken de tas lekker soepel op haaknaald 10 of 12 voor de strakkere haaksters.
Dit alles is verkrijgbaar als haakpakket in de webshop.

Gebruikte steken:

  • Stokjes
  • Vasten
  • Vasten in de achterste lus.
  • samengehaakte vaste.
  • Bolletjes steek: Maak een omslag, steek de haaknaald in de steek haal een lus op trek deze een stukje verder omhoog, maak weer een omslag steek in en haal weer een lus op, herhaal dit nog 1keer, maak nog een omslag en haal deze door alle 6 lussen op de haaknaald.

Haakpatroon:

Haak 13 losssen, plus 2 (deze tellen niet als stokje)
Toer 1: Sla de eerste 2 lossen over en haak in de 3e losse 2 stokjes. Haak vervolgens 11 stokjes, in elke losse 1, in de laatste losse haak je 6 stokjes zodat je een mooie ronding krijgt. 
We haken nu aan de andere kant van de losse ketiing verder. Haak 11 stokjes een in de laatste steek nog 4 stokjes. Sluit met een halve vaste in het eerste stokje (dus niet in de losse). 
Toer 2: 2 lossen (deze telt niet als stokje), Haak 2 stokjes in 1 steek, herhaal dit in de volgende steek, vervolgens 11 stokjes haken, haak in de volgende 6 stokjes 2 stokjes in 1 steek,  haak 11 stokjes, laatste 4 stokjes weer 2 stokjes in 1 steek, sluit met een halve vaste in het eerste stokje.
De bodem is nu klaar!
Toer 3: Haak in elke steek 1 vaste in de achterste lus waaardoor je een mooie opstaande rand krijgt, sluit de toer niet

Toer 4:
Haak nu gewonen vasten, als je bolletjes wilt haken doe je dit random aan de voor en de achterkant 1 bolletje.

Haak zo door totdat de zijkant van de tas 17 toeren hoog is.

We gaan nu in de volgende toer 4 steken samenhaken zodat de ats aan de bovenkant iets dichter wordt. Doe dit aan de zijkanten, haak 1 vasten samen haak 2 vasten en haak nog 2 vasten samen, doe dit ook aan de andere zijkant van de tas.

Haak 1 toer vasten, maak vervolgens in de volgende toer op dezelfde wijze nog 4 samengehaakte vasten. Haak nu nog 1 toer vasten.

Haak nu als laatste rand nog 1 toer halve vasten. 

Bevestig de leren handvatten en het tashengsel eenvoudig met de bijgeleverde schroeven.

Heel veel plezier met de Basic tas!

Geef een antwoord