Ouderwetse pannenlappen in een nieuw jasje

Het is weer bijna zover, het einde van het schooljaar nadert en ik wil de juffen van de kinderen dan altijd iets leuks als bedankje voor het afgelopen jaar geven.
En dan wil ik dit natuurlijk ook zelfgemaakt hebben. En ik denk daar eigenlijk elk jaar te laat aan, waardoor het weer een stress opdracht wordt. Nu had ik bedacht dat ik pannenlappen ging haken voor de juffen. Maar aangezien ik nog 2 kinderen op de lagere school heb ziten, die ieder 2 juffen voor de klas hebben staan betekent het dat ik nog even 8 pannenlappen moet haken! Oeps … dat klinkt dan toch ineens wel weer als heel veel. Ook wilde ik weer eens wat anders als wat ik al eerder gemaakt heb, maar al snel kwam ik op het idee om de ouderwetse pannenlap te gaan proberen met de Bobbiny junior. 
En ik moet zeggen het resultaat is super! en het allermooiste is, ze zijn klaar in 20 minuten, dus gisteravond had ik al 2 complete setjes klaar!
Het ideale cadeautje dus. En vanuit dit patroon zag ik meteen al weer heel veel andere leuke nieuwe ideeën!  dus dit wordt vervolgd…
Wat heb je nodig: 1 streng Bobbiny junior voor 1 paar, in de voorbeelden gebruikte ik  de kleuren laurel en blush haaknaald 7-8, ( ik gebruikte een 6,5 maar ik ben een erg losse haakster)

Hieronder volgt de stap voor stap werkbeschrijving:

Je start deze pannenlappen aan de bovenkant bij de ring.
Begin: haak 10 lossen en sluit deze met een hv tot een ring
Toer 1: haak 16 vasten om de ring heen, haak meteen je start draad mee dan is deze meteen weggewerkt. Sluit deze toer met een hv in de eerste v
Toer 2: haak nu gewoon door om de ring. heen, haak geen losse, haak 4 vasten 1  losse en 4 vasten, haak 1 l om te keren.

Toer 3: begin in de eerste steek, haak vanaf nu alleen in de achterste lus, daardoor krijg je het mooie reliëf in je pannenlap.

Haak 4 vasten, haak in het midden in de losse 1 vaste, 1 losse, 1 vaste, haak vervolgens 4 vasten tot het einde van de toer.

Toer 4: Haak 5 vasten, haak in het midden in de losse 1 vaste, 1 losse, 1 vaste, haak vervolgens 5 vasten tot het einde van de toer.
Toer 5: Haak 6 vasten, haak in het midden in de losse 1 vaste, 1 losse, 1 vaste, haak vervolgens 6 vasten tot het einde van de toer.
Toer 6: Haak 7 vasten, haak in het midden in de losse 1 vaste, 1 losse, 1 vaste, haak vervolgens 7 vasten tot het einde van de toer.
Toer 4: Haak 8 vasten, haak in het midden in de losse 1 vaste, 1 losse, 1 vaste, haak vervolgens 8 vasten tot het einde van de toer.
Toer 5: Haak 9 vasten, haak in het midden in de losse 1 vaste, 1 losse, 1 vaste, haak vervolgens 9 vasten tot het einde van de toer.
Toer 6: Haak 10 vasten, haak in het midden in de losse 1 vaste, 1 losse, 1 vaste, haak vervolgens 10 vasten tot het einde van de toer.
Toer 6: Haak 11 vasten, haak in het midden in de losse 1 vaste, 1 losse, 1 vaste, haak vervolgens 11 vasten tot het einde van de toer.
Toer 4: Haak 12 vasten, haak in het midden in de losse 1 vaste, 1 losse, 1 vaste, haak vervolgens 12 vasten tot het einde van de toer.
Toer 5: Haak 13 vasten, haak in het midden in de losse 1 vaste, 1 losse, 1 vaste, haak vervolgens 13 vasten tot het einde van de toer.
Toer 6: Haak 14 vasten, haak in het midden in de losse 1 vaste, 1 losse, 1 vaste, haak vervolgens 14 vasten tot het einde van de toer.
Toer 4: Haak 15 vasten, haak in het midden in de losse 1 vaste, 1 losse, 1 vaste, haak vervolgens 15 vasten tot het einde van de toer.
Toer 5: Haak 16 vasten, haak in het midden in de losse 1 vaste, 1 losse, 1 vaste, haak vervolgens 16 vasten tot het einde van de toer.
Toer 6: Haak 17 vasten, haak in het midden in de losse 1 vaste, 1 losse, 1 vaste, haak vervolgens 17 vasten tot het einde van de toer.

Nu is je pannenlap klaar, knip de draad af en werk deze weg door de laatste toer, haak vervolgens op dezelfde wijze nog een pannenlap.
Nu moet ik alleen nog bedenken welke 2 andere kleuren ik ga gebruiken en welke kleur voor welke juf wordt!

Geef een antwoord